DSM-5-TR®

40.000 Ft

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: ISBN 978-615-5981-97-5 Kategóriák: , , , ,

Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve 5. kiadásának átdolgozott verziója

American Psychiatric Association

Megjelenés várhatólag április 9. után!

A Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve ötödik kiadásának átdolgozott verziója (DSM-5-TR®) a jelenleg elérhető leginkább átfogó, aktuális és jelentős forrás a mentálhigiénés klinikai gyakorlat és kutatás számára. A jelen kötet, számos szakterület több mint 200 szakértőjének hozzájárulása eredményeképpen, tartalmazza a legújabb tudományos szakirodalmi eredmények alapján készült szövegfrissítéseket. A DSM-5-TR® a diagnosztikai kritériumok, diagnosztikus kódok és leírások egységes, frissített bemutatását nyújtja. Minden egyes zavar esetében teljesen átdolgozott leírást tartalmaz a kapcsolódó jellemzőkről, a kialakulásról és a lefolyásról, a kockázati és prognosztikus tényezőkről, a kulturális kérdésekről, a diagnosztikai markerekről, az öngyilkosságról, a differenciáldiagnózisról és még sok másról szóló frissített szakaszokkal.
A II. rész kiegészült az elhúzódó gyász zavarral, amely új diagnosztikai kategória. Tartalmazza továbbá a 2013 óta bevezetett, teljesen frissített BNO-10-KM kódokat.
A kézikönyv értékes forrás pszichiáterek, más orvosok és egészségügyi szakemberek, pszichológusok, tanácsadók, ápolók, foglalkozási és rehabilitációs tera peuták, valamint szociális munkások és jogi szakemberek számára is.
A DSM-5-TR® a mentális zavarok diagnózisának és osztályozásának legmeghatározóbb forrása.

Méretek 21 × 30 × 5 cm
Oldalszám

872

Kiadás éve

2024. április

Kötészet

cérnafűzött, kemény fedeles

Termékkategóriák

Kosár