Szkizofrénia és (meta)kogníció

3.040 Ft

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: ISBN: 978-615-5981-94-4 Kategóriák: , , ,

Fekete Zita

Kiszállítás, átvétel január 31. után

A kötet fókuszában a szkizofréniakutatás egyik legaktuálisabb témája, a kogníció, azon belül is elsősorban a metakogníció szkizofréniában megfigyelhető eltérései, az ezek korrekciójára fejlesztett Metakognitív Tréning, és annak hazai, szkizofréniával diagnosztizált mintán végzett hatékonyságvizsgálata áll.
A tréning világszerte széles körben elterjedt, emellett egyre több hazai szakember is dönt annak alkalmazása mellett. Hatékonyságát mára számtalan empirikus kutatás igazolja, melyek sorába tartozik a kötetben bemutatott hazai vizsgálat is. Sikerének titka nem csak a strukturált, moduláris felépítés, a költséghatékonyság és a csekély eszközigény (egy laptop), de a páciensek megítélése szerint is élvezetes és hasznos ülések. Mára a Metakognitív Tréning teljes anyaga Fekete Zita és Vass Edit fordításában, online, magyar nyelven is rendelkezésünkre áll, alkalmazása könnyen elsajátítható.
A szerző külön fejezetet szentel a szkizofréniában megfigyelhető neurokognitív, szociális kognitív és metakognitív sajátosságoknak, ami a hazai szakiroda-lomban hiánypótlónak számít. Emellett bemutatja a kórképről való gondolkodásunk alakulását a korai elképzelésektől a legmodernebb ismeretek központi aspektusáig.

Oldalszám

196

Kiadás éve

2024

Kötészet

ragasztott

Termékkategóriák

Kosár