Pszichodráma-rendezés

Original price was: 4.450 Ft.Current price is: 4.280 Ft.

Csak 3 maradt készleten

Cikkszám: ORI_9786150096865 Kategóriák: , , ,

Kiképző kézikönyv

G. M. Clayton

Dr. Max Clayton ezt a könyvet Ausztráliában, Melbourne-ben, az Australian College of Psychodrama igazgatójaként írta. Clayton aktívan résztvett a pszichodráma és a csoportmunka művelésében, szupervíziójában és tanításában Ausztráliában, Új-Zélandon, Észak- és Dél-Amerikában, illetve Európában a könyv megjelenését megelőző huszonöt évben és elsődleges kezdeményezője volt az Ausztrál és Új-Zélandi Pszichodráma Társaság 1980. évi megalapításának.
Ez a könyv a pszichodráma rendezésről régi igényt elégít ki annak a világos és tömör bemutatásával, ahogyan egy minden jelenlévő számára terápiás hatású pszichodráma ülést lehet vezetni. A Pszichodráma-rendezés hasznára lesz mindenkinek, aki segítő foglalkozást végez, különösen azok számára, akik a pszichodráma módszer, csoportmunka, tanácsadás, tanítás és képzés területén aktívak.

Részlet a fordítói előszóból:
Az angol nyelvről magyarra fordítás során, annak idején módomban állt Max Claytonnal néhány felmerülő kérdés tisztázására, átbeszélésére. Így születtek meg azok a sarkalatos szempontok, amelyek azt szolgálják, hogy te, aki a magyar fordítást olvasod, minél közvetlenebbül kapcsolatba kerülhess a szerző felfogásával, szemléletmódjával, gondolkodásával és viszonyulásaival.
A) szavak ereje: Max a csoportmunka során is nagyon tudatosan, nagyon precíz szóhasználattal, lényeget kifejezően és pontosan fogalmazott.
B) A pszichodráma nyelve: a cselekvést, a történést jelen időben írja le, ezen keresztül lehetőséget teremtve a történés közvetlen megélésére, szembeállítva a „tájkép csata után” csendélettel, azzal a leírással ami már csak a cselekvés, történés végeredményét fogalmazza meg.
C) Személyesség, direktség: Hozzád, az olvasóhoz közvetlen módon szól, első szám második személyben szólít meg, gondosan kerülve, hogy személytelen, általános alannyal megfogalmazott megállapításokat tegyen.

(A fordító)

 

Kiadó

Max Clayton Klasszikus Pszichodráma Műhely Alapítvány

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2021

Terjedelem

60 oldal

Termékkategóriák

Kosár