Életünk és kapcsolataink gazdagítása

Original price was: 4.450 Ft.Current price is: 4.280 Ft.

Készleten

Cikkszám: ORI_9786150118833 Kategóriák: , , ,

Szereptréning kézikönyv

A kiképző-könyv sorozat 2. kötete

G. M. Clayton

Ez a könyv a szereptréning elméletét és gyakorlatát, szereptréning-ülések bemutatásán és megbeszélésén keresztül mutatja be. Ez a könyv hasznos lehet szervezetekben dolgozó trénereknek, pedagógusoknak, tanácsadóknak, pszichoterapeutáknak, pszichodramatistáknak, szociodramatistáknak, szereptrénereknek és bárkinek, akinek az a feladata, hogy más embereket képessé tegyen jobban teljesíteni a munkaköre követelményeit, vagy jól működni egyéb kapcsolataiban. Új perspektívákat generál, megerősíti azoknak a gyakorlatát, akik a szereptréninget már aktívan használják és serkentőleg hat az egyénekkel és csoportokkal végzett munka hatékonyságára.

A szerző, Dr. Max Clayton a könyv megírásakor Ausztráliában, Melbourne-ben élt, az Australian College of Psychodrama igazgatójaként. Huszonöt éve aktívan résztvett a pszichodráma, a szociodráma, a szereptréning és az általános csoportmunka művelésében, szupervíziójában és tanításában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Észak- illetve Dél-Amerikában és Európában. Elsődleges kezdeményezője volt az Ausztrál és Új-Zélandi Pszichodráma Társaság 1980. évi megalapításának.

Részlet a könyv előszavából:

„Sok emberrel dolgozva egyéni és csoportüléseken, tanúja voltam annak, hogy miként tudtak jól működő kommunikációs módszereket kifejleszteni üzlettársaikkal, vagy a szervezetben dolgozó munkatársaikkal. A szereptréning módszer alkalmazása eredményeként láttam, hogy miként oldódtak fel konfliktusok, miként válnak élettelibbé barátságok, kielégítőbbé az intim kapcsolatok, és boldogabbá a szülők és gyerekek közötti kötelékek. Emberek – íróként, beszédíróként, testületi elnökként, zenészként, szupervízorként, személyzeti trénerként, iskolaigazgatóként, tanárként, politikusként, tanácsadóként, pszichoterapeutaként, ápolóként vagy kórházigazgatóként – az élet rendkívül sokféle területén, hatásosan tudtak összpontosítani a képességeik fejlesztésére.

A szereptréning-módszer sokkal kifinomultabbá vált az évek során, és a munka nagy része, már sokkal rövidebb időt igényel. Sok-sok ember számára vált nagyon vonzóvá az az elképzelés, hogy jól működő és sikeres emberek egy rövid időre bevonódva egy ülésbe, azt tapasztalhatják, hogy ezáltal javul a hatékonyságuk és az elégedettségük a munkájukban, vagy a magánéletükben. A szereptréning-üléseken való részvételhez nem kapcsolódik megbélyegzés.

Ha elolvasod ezt a könyvet, képessé válhatsz a szereptréning-munka szellemiségének megragadására, és tudatába kerülhetsz a szereptréninghez kapcsolódó elméletek és technikák jó részének.”

(A fordító)

 

Kiadó

Max Clayton Klasszikus Pszichodráma Műhely Alapítvány

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2021

Terjedelem

87 oldal

Termékkategóriák

Kosár