Drámaterápia a borderline személyiségzavar kezelésében

4.300 Ft

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: ISBN: 978-615-5981-98-2 Kategóriák: , , , ,

Nicky Morris

Kreativitás az emberek megerősítésének és gondozásának szolgálatában

Fordította: Neudold Ádám

Megjelenés hamarosan!!

A „Drámaterápia a borderline személyiségzavar kezelésében − Kreativitás az emberek megerősítésének és gondozásának szolgálatában” című könyv bemutatja, hogyan adhat erőt a drámaterápia a borderline személyiségzavarral (BPD) küzdőknek, és hogyan segíthet nekik elfogadni és kontrollálni az általuk tapasztalt belső érzelmi káoszt. A könyv a BPD-vel (és az érzelmileg instabil személyiségzavarral) kapcsolatos − etiológiára, tünetekre és társbetegségekre irányuló − jelenlegi kutatások bázisára építve igazolja a drámaterápia hatékonyságát egyéni és csoportos formában, személyiségzavarra szakosodott osztályokon és vegyes diagnózisú rehabilitációs osztályokon való alkalmazás során.
Betekintést nyújt abba is, hogy kreatív megközelítésmódja révén hogyan alkalmazható a drámaterápia olyan megközelítésekkel való harmonikus együttműködésben, mint a dialektikus viselkedésterápia vagy a kognitív viselkedésterápia.

A Drámaterápia a  borderline személyiségzavar kezelésében a betegekkel foglalkozók számára készült, számos esettanulmányt és klinikai esetleírást felhasználva veszi sorra a drámaterápiában rejlő lehetőségeket, segítséget nyújtva ezzel a mentálhigiénés szakembereknek. Nicky Morris a HCPC-nél (Health and Care Professions Council – Az egyészségügyi és gondozási szakmai tevékenység szabályozó intézménye az Egyesült Királyságban) bejegyzett drámaterapeuta és a BADth (Brit Drámaterapeuták Szövetsége) tagja, tizenhárom éve dolgozik az angliai társadalombiztosítás keretein belül működő és privát mentálhigiénés szolgáltatásokban, főként BPD-vel diagnosztizált nőkkel.

Oldalszám

268

Kiadás éve

2024

Kötészet

ragasztott

Termékkategóriák

Kosár