Dr. Pintér Gábor: A személyközpontú pszichoterápia, tanácsadás és segítő beszélgetés tréning kézikönyve

Original price was: 8.000 Ft.Current price is: 7.600 Ft.

Elfogyott

Cikkszám: ORI_9786155858307 Kategóriák: , , , , ,

Szakmai önismeret ‒ Mentálhigiéné – A pszichoterápia alapjai ‒ Csoportvezetés

Ritkán találkozunk a pszichológiai szakirodalomban olyan alkotással, amelyre jellemző a legnemesebb értelemben vett szintézis. Pintér Gábor könyve szintézis mind horizontálisan, mind vertikálisan. Horizontális, mert nem csupán egy szűkebb szakma területén belül marad, hanem az emberi személyiség fejlesztésére és kiteljesítésére irányuló szakterületek szinte mindegyikét felöleli. Másrészt a könyv vertikális szintézis: a szerző több mint 40 éves tapasztalatára, a különféle iskolákkal való együttműködésére, tanulmányútjai során szerzett ismereteire támaszkodik. Az egyes pszichoterápiás iskolák közül különösen sokat merít a pszichodráma szemléletéből. Ugyanakkor alapállása a humanisztikus, személyközpontú megközelítés. A könyv logikus, áttekinthető rendben tárja elénk az oktató által alkalmazható sokféle gyakorlatot. Mindegyiken érződik, hogy a szerzőnek személyes élménye és tapasztalata van az adott tréningváltozattal. A segítő kapcsolatok területén oktatást és képzést folytató szakemberek mindegyike haszonnal forgathatja a könyvet és meríthet annak gazdag anyagából. A tréning kézikönyv 222 gyakorlata az emberi élet miden elképzelhető területére kitejed, és az oktatónak tág lehetősége nyílik a gyakorlatok közötti választásra. A könyv egészének szellemiségére jellemző az értékek iránti elkötelezettség és az emberi személy feltétlen tisztelete. Pintér Gábor munkáját mind a pszichoterápia, mind a tanácsadás, mind a segítő kapcsolatok egyéb területein oktató szakemberek számára alapvető kézikönyvként ajánlom.

Dr. Tringer László
professor emeritus Semmelweis Egyetem

Dr. Pintér Gábor címzetes egyetemi tanár, klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta, a SOTE Pszichiátriai Klinikán végzett kutatásaiban igazolta a hazai személyközpontú pszichoterápia és a képzés hatékonyságát, eredményeivel PhD és a pszichológiai tudomány kandidátusa fokozatot szerzett. Egyéni pszichoterápiás és mentálhigiénés munkájában főképp a rogersi irányzat és monodráma módszere alapján dolgozik. Ki képző és szupervízor a személyközpontú pszichoterápiás irányzatban, valamint a pszichodráma területén. Egyetemi tanári címét az ELTE oktatójaként kapta, éppen a személyközpontú tanácsadás és a pszichodráma-monodráma egyetemi bevezetéséért. Több évtizeden át a Pető Intézetben, majd a Semmelweis Egyetem Pető András Karán főiskolai tanári, tanszékvezetői, az utóbbi évtizedben tudományos tanácsadói feladatkörben munkálkodott. Itt is középpontba helyezte a személyközpontú mentálhigiénés gyakorlatot, képzést és kutatást gyakorló szakemberek, vezetők, hallgatók, sérült fi atalok és szülők körében.
Fontos feladatának tartotta a rogersi irányzat szervezeti megalapozását (Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás Munkacsoport majd Egyesület létrehozása), a hazai iskola hivatalos szakmai elismertetését,  valamint betegbiztosítási és szakképzési akkreditálását. Az egyesületben ma tiszteletbeli elnök és a Tanulmányi Bizottság munkáját vezeti. Több évtized kiképzői munkájában kidolgozta a személyközpontú pszichoterápia és tanácsadás szakmai tréningjét, amelyet először e könyvben foglal össze.
Részt vett a klinikai szakpszichológiai, pszichoterápiás, tanácsadó szakpszichológiai és egyes szakpedagógiai képzések kidolgozásában. Számos hazai és nemzetközi szakmai szervezet megalapításában és vezetésében vállalt szerepet, elnöke volt a Magyar Pszichodráma Egyesületnek is. Több száz hazai és külföldi publikáció szerzője. A pszichoterápiás és mentálhigiénés képzésekkel foglalkozó „Moreno Centrum” vezetője.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2022 – Tarsoly Kiadó

Terjedelem

207 oldal

Termékkategóriák

Kosár