A farmakoterápia és a pszichoterápia kombinációjának szakszerű alkalmazása és kompetenciái

3.475,00 Ft 3.000,00 Ft

A modern klinikai pszichiátria gyakorlása során elengedhetetlen ez a könyv, mely megismertet azzal, hogy  hogyan ötvözhető a legmodernebb pszichofarmakológiai kezelés a pszichoszociális beavatkozásokkal. Gyakorlati szempontú útmutatójuk alkalmazása során minden ülés után köszönetet mondunk majd Michelle B. Ribának, Richard Balonnak és Laura Weiss Robertsnek.”
Dr. Ira D. Glick, professor emeritus, Department of Psychiatry,
Stanford University School of Medicine

Készleten

Sorozatszerkesztő: Glenn O. Gabbard

A farmakoterápia és a pszichoterápia kombinációjának szakszerű alkalmazása és kompetenciái. Integrált és osztott kezelés című könyv e második kiadása a pszichiátereknek szeretne segítséget nyújtani abban, hogy kompetenciákra tegyenek szert a gyógyszeres kezelés és a pszichoterápia kombinálásának gyakran bonyolult folyamatában. Ez az útmutató sorra veszi az integrált és az osztott/kollaboratív kezelés során felmerülő alapvető kérdéseket, többek között a gyógyszer és a pszichoterápia kiválasztását, a páciensek kivizsgálását, a különféle kezelések sorrendjét és időzítését, de olyan összetettebb kérdésekre is kitér, mint a kezelés értékelése, követése és szupervíziója, valamint a kezelés lezárása és az eset átadása. E kiadásban szerepel egy új fejezet is, mely azzal foglalkozik, hogy a háziorvosi alapellátásban hogyan érhető el a mentális egészségügyi ellátás az integrált és osztott/kollaboratív ellátás keretei között. Az ellátási modellek gyors átalakulása az új egészségügyi rendszerekben azt eredményezte, hogy az integrált és osztott/kollaboratív kezelésben való jártasság és kompetencia elengedhetetlenné vált mind a már hosszú ideje dolgozó, mind pedig a pályafutásuk elején járó pszichiáterek számára. A farmakoterápia és a pszichoterápia kombinációjának szakszerű alkalmazása és kompetenciái című könyv pont ennek elérésében segít – mindezt azáltal, hogy részletesen ismerteti az Accreditation Council for Graduate Medical Education (ACGME) által meghatározott hat fő kompetenciát.

A modern klinikai pszichiátria gyakorlása során elengedhetetlen ez a könyv, mely megismertet azzal, hogy  ogyan ötvözhető a legmodernebb pszichofarmakológiai kezelés a pszichoszociális beavatkozásokkal. Gyakorlati szempontú útmutatójuk alkalmazása során minden ülés után köszönetet mondunk majd Michelle B. Ribának, Richard Balonnak és Laura Weiss Robertsnek.”
Dr. Ira D. Glick, professor emeritus, Department of Psychiatry,
Stanford University School of Medicine

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Oldlaszám

194

Érdekelhetnek még…