A farmakoterápia és a pszichoterápia kombinációjának szakszerű alkalmazása és kompetenciái

Original price was: 3.465 Ft.Current price is: 3.000 Ft.

Készleten

Sorozatszerkesztő: Glen O. Gabbard

Pszichoterápia vagy gyógyszeres kezelés? A gyógyszert felíró szakember hogyan működjön együtt a pszichoterapeutákkal, akik sokszor nem szakértői a pszichofarmakológiának?

Ez a könyv gyakorló pszichoterapeutáknak és pszi­chiátereknek szeretne segítséget nyújtani abban, hogy kompetenciákra tegyenek szert a gyógyszeres kezelés és a pszichoterápia kombinálásának gyakran bonyolult folyamatában. Ez az útmutató sorra veszi az integrált és az osztott/kollaboratív kezelés során felmerülő alapvető kérdéseket, többek között a gyógyszer és a pszichoterápia kiválasztását, a páciensek kivizsgálását, a különféle kezelések sorrendjét és időzítését, de olyan összetettebb kérdésekre is kitér, mint a ke­zelés értékelése, követése és szupervíziója, valamint a kezelés lezárása és az eset átadása. Az egyik fejezet azzal foglalkozik, hogy a háziorvosi alapellátásban hogyan érhető el a mentális egészségügyi ellátás az integrált és osztott/kollaboratív ellátás keretei között.

Az ellátási modellek gyors átalakulása az új egészségügyi rendszerekben azt eredményezte, hogy az integrált és osztott/kollaboratív kezelésben való jártas­ság és kompetencia elengedhetetlenné vált mind a már hosszú ideje dolgozó, mind pedig a pályafutásuk elején járó pszichiáterek számára. A farmakoterápia és a pszichoterápia kombinációjának szakszerű alkalmazása és kompetenciái című könyv pont ennek elérésében segít.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Oldlaszám

194

Termékkategóriák

Kosár