Viselkedésproblémák kezelése óvodáskortól serdülőkorig

Original price was: 3.700 Ft.Current price is: 2.960 Ft.

Készleten (utánrendelhető)

Dr. Pataky Nóra

A Debreceni Egyetem BTK Pszichológiai Intézet Tanácsadás, Fejlődés- és Iskolapszichológiai Tanszékének adjunktusa. Klinikai szakpszichológus, középiskolai tanár. 2002 óta dolgozik gyerekekkel, kamaszokkal és családokkal diagnosztikus, tanácsadási és terápiás folyamatokban. Kutatói érdeklődésének középpontjában a viselkedési nehézségekkel küzdő gyerekek megértése és segítése áll, másrészt aktívan foglalkozik tehetségfejlesztéssel és a tehetségsegítők támogatásával. A témában számos tudományos és ismeretterjesztő publikáció szerzője.

Viselkedésproblémás gyerekek mindig is voltak és lesznek. Számuk azonban a szűkebb és tágabb környezeti-szociális hatásoknak köszönhetően ijesztő mértékben emelkedik. Kötetünk a szülőknek és a nevelőknek, pedagógusoknak, fejlesztőknek és pszichológusoknak kíván segítséget nyújtani a deviáns magatartású gyermekek fejlesztésében, a mindennapi konfl iktusok kezelésében.
A könyv három fejezetben specifikus problémaköröket jár körbe: a rideg/érzéketlen vonásokkal jellemezhető gyerekkel való bánásmódot, az impulzív viselkedést és a mediációt. Kitér a komplex multikomponensekre épülő programok működési elveinek, protokolljának bemutatására, melyek szemlélete és működése a társszakmák és társintézmények együttműködéséhez járulhat hozzá. Érdemes a könyvben bemutatott módszertani lehetőségeket kiindulási alapként kezelni, mivel a teljes intervenciós repertoárt szinte lehetetlen bemutatni, mindazonáltal szakemberként saját szemléletünk kialakításában is hasznos lehet, ha rálátunk arra a tárházra, amely rendelkezésünkre áll ebben a témakörben.

A kötet megjelenését az támogatta.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2023

Terjedelem

200 oldal

Termékkategóriák

Kosár