TNM-kézikönyv

Original price was: 6.200 Ft.Current price is: 5.500 Ft.

Elfogyott

Cikkszám: ISBN  978-615-5443-65-7 Kategóriák: ,

A rosszindulatú daganatok TNM-klasszifikációja és stádiumbesorolása

Az idén megjelent eredeti angol kiadás magyar fordítása.

Főszerkesztők: James D. Brierley, Mary K. Gospodarowicz, Christian Wittekind és munkatársai
Fordította: Dr. Bokor Dóra
Lektoráláta: Prof. Dr. Tímár József

 

A TNM-kézikönyv – A rosszindulatú daganatok TNM-klasszifikációja és stádiumbesorolása 8. kiadása a daganatos be­tegségek stádiumának leírására és pontos meghatározására szolgáló, nemzetközileg elfogadott legújabb standardok gyűjteménye. A Union for International Cancer Control (UICC) hivatalos kiadványaként megjelenő, mértékadó alapműnek számító kézikönyv naprakész áttekintést ad a malignus tumorok szervspecifikus osztályozási rendszeréről, amely nélkü­lözhetetlen ahhoz, hogy az onkológus szakorvosok és a daganatos betegek ellátásában részt vevő egyéb szakemberek precízen osztályozhassák a felismert daganatokat, és ez alapján meghatározhassák a kórfolyamat stádiumát, prognózisát és kezelési lehetőségeit.

  • Az anatómiai lokalizációk szerint tagolt klinikai kézikönyv a fej-nyaki daganatok, a pajzsmirigy-carcinomák, a nyelőcső, a gyomor, a bélrendszer, a tüdő, a mellhártya, a bőr, a petefészek, a prosztata, a pénisz és a mellékvesekéreg daganatai, továbbá a neuroendokrin tumorok, illetve a bőr- és lágyrészsarcomák osztályozásának legújabb szempontjait adja közre.
  • Új osztályozási rendszert dolgoztak ki a p16-pozitív oropharyngealis carcinomákra, a csecsemőmirigy carcinomáira, a hasnyálmirigy neuroendokrin daganataira, a gerinc és a medenceöv szarkómáira, illetve a fej-nyaki lágyrészek, a mellkasi és a hasi zsigerek, valamint a retroperitonealis lágyrészek szarkómáira vonatkozóan.
  • Új fejezetként került be a TNM-kézikönyvbe az emlő-, a méhnyak-, a prosztata- és a colorectalis carcinomák esszen­ciális TNM-besorolása, valamint a gyermekkori daganatos betegségek leegyszerűsített stádiummeghatározása annak érdekében, hogy segítsék a kis és közepes jövedelmű országok rákregisztereinek adatgyűjtését.
  • Az egyértelmű megfogalmazásra törekvő és egységes rendszerben összeállított fejezetekben a szerzők az anatómiai alrégiókat, a regionális nyirokcsomókat, a klinikai és a patológiai TNM-osztályozást, a szövettani stádium (szöveti diffe­renciáltság) meghatározását, a stádiumbesorolást, illetve – ahol lehetséges – az ennél újabb prognosztikai csoportba sorolást veszik sorra, lehetővé téve a legfontosabb információk gyors áttekintését.

A TNM-kézikönyv megújult formátuma és színösszeállítása még inkább megkönnyíti a kiadvány használatát, amely min­den egészségügyi szakember – köztük a sebész, az onkoradiológus és a patológus szakorvosok, a daganatos betegek el­látásában részt vevő szakápolók –, továbbá a nemzetközi onkológiai központok dolgozói, valamint a daganatos betegsé­gek gyógyításának elősegítését célzó kormányzati és független szervezetek számára egyaránt nélkülözhetetlen alapmű.

„Összefogjuk mindazokat, akik a daganatos betegségek gyógyításáért küzdenek. Cél, hogy az összefogás által világviszonylat­ban csökkenjen a tumoros kórképek előfordulási gyakorisága, javuljon a betegek esélyegyenlősége, és a neoplasiák leküzdését célzó tevékenységek helyet kapjanak a világ minden országára kiterjedő, átfogó egészségfejlesztési tervekben.” – UICC

A TNM-kézikönyv magyar kiadása az Oriold és Társai Kiadó gondozásában, Dr. Tímár József patológusprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjának ajánlásával kerül a hazai szakmai közönség kezéhez.

Oldalszám

274

Kiadás éve

2017

Termékkategóriák

Kosár