Sématerápia. 75 terápiás kártya

Original price was: 19.355 Ft.Current price is: 16.383 Ft.

Készleten

Cikkszám: 5999861955008 Kategóriák: , , , ,

Gitta Jacob, Andrea Hauer

75 terápiás kártya, útmutató füzettel

Illusztrátor: Cheryll Böhm

Fordította: Szegő Andrea

Szakmai tanácsadó: Dr. Unoka Zsolt

Az eredeti kiadvány

Az eredeti kiadvány

A „75 terápiás kártya” koncepciója abból a célkitűzésből táplálkozik, hogy a pszichoterápiát még élményszerűbbé tegyük. A páciensek és a terapeuták így egy olyan innovatív és ugyanakkor intuitív eszközt kaphatnak kézhez, amely segíthet nekik abban, hogy a gondolkodási sémák megragadhatóbbá, az érzelmek megnevezhetőbbekké, és a viselkedési minták leírhatóbbá váljanak. A terápiás munka ezáltal egy olyan szinttel gazdagodik és egészül ki , amelyen nemcsak játékos-, de ugyanakkor újdonságokat felfedező- és konfrontatív módon is lehet dolgozni.
(1) Sémamódok (23 kártya): ezeken a kártyákon kategóriák szerint csoportosítjuk a különböző sémamódokat, és egyesével (kártyánként egy-egy módot megjelenítve) be is mutatjuk őket, ami azt jelenti, hogy le is írjuk és képileg is ábrázoljuk őket.
(2) Pszichoedukáció (14 kártya): ezeken a kártyákon egyrészt röviden összefoglaljuk a sématerápia megértéséhez szükséges elméleti alapokat, másrészt pedig – lényeges vonatkozásaiknak és eltérő arculatuknak a felmutatásával – osztályozzuk is ezeket.
(3) Zavarspecifikus sémamód-modellek (8 kártya): ebben a fejezetben a különböző személyiségzavarokra nézve tipikus sémamód-modelleket ábrázoljuk és le is írjuk röviden.
(4) A diszfunkcionális módok kezelése (15 kártya): ebben az alegységben nemcsak a különböző sémamódokra jellemző érzelmeket, gondolatokat, szükségleteket és viselkedésmintákat nevezzük meg, hanem rövid javaslatokkal is szolgálunk ezeknek az egészséges kezelésére vonatkozóan is.
(5) Aktivitásra fel! (15 kártya): Ezeken a 4. fejezetet kiegészítő aktivitás-kártyákon olyan konkrét példákat hozunk a diszfunkcionális módokkal való egészséges megküzdési stratégiákra, amelyek a pácienseket támogathatják abban, hogy a mindennapjaikra alkalmazni tudják itt megszerzett képességeiket.
A szerző(nő)k a következő feladatkörök köré csoportosítva dolgoztak ki különböző eljárásmódokat:
„A Sémamódmodellek létrehozása”,
„A sématerápiára vonatkozó magyarázatok”,
„Az önészlelés erősítése”
„Üres-szék” technikával folytatott beszélgetések”,
„A különböző aktivitásoknak és a saját felelősségvállalásnak az iskolázása”,
„Imaginációs gyakorlatok serkentése”
A kártyák sokfélelesége biztosítja a személyreszabott és eleven terápiás munka lehetőségét. A Füzetecskében részletes útmutató valamint felhasználási javaslatok találhatók.

Kötészet

kartondoboz

Megjelenés éve

2022

Terjedelem

75 kártya + 28 oldalas füzet

Termékkategóriák

Kosár