NEM egyenlő – Nemi alapú egyenlőtlenségek Magyarországon

Original price was: 3.900 Ft.Current price is: 3.000 Ft.

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: ORI_9786155981555 Kategóriák: , ,

Szerkesztette: Kengyel Gabriella

Hogyan lesz valaki feminista? Milyen attitűdöket látunk a szexuális és a szülészeti erőszakkal kapcsolatban a mai Magyarországon? Hogyan reagálnak az apák lányuk menstruációjára? Hogyan élik meg a női mivoltukat a látássérült nők? Hogyan jelennek meg a nemi szerepek a politikai közbeszédben? És a gyereknevelés során? Többek között ilyen kérdésekre keresi a választ a kötet, amely bemutatja a legfrissebb hazai kutatásokat a nemi egyenlőtlenség különböző területeiről. Legyen szó politikai közbeszédről vagy előítéletekről, empátiáról vagy neoliberális kapitalizmusról, azonos nemű párkapcsolatokról vagy hagyományos férfiasságról, a nők és férfiak közötti társadalmi viszonyrendszer lenyomata mindenhol megjelenik. A kötet ezeknek a nyomoknak a feltárásában segíti az olvasót.

Könyvünk célja, hogy a társadalomtudomány iránt érdeklődők, szakmabeliek, egyetemi hallgatók számára is közelebb hozzuk a fenti témákat és szélesebb körben is hozzáférhetővé tegyük a nemi alapú egyenlőtlenségekkel kapcsolatos kutatási eredményeket abban a reményben, hogy ezeknek hatására még több kutatás és elméleti munka születik majd erről a fontos témáról, melyek célja az egyenlőség előremozdítása és a társadalom nemi szerepekkel kapcsolatos attitűdjének pozitív irányba történő formálása.

A kiadvány megjelenését az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával a Mecenatúra 2021pályázati program finanszírozásában megvalósuló MEC_K 141044 számú projekt tette lehetővé.

tartalomjegyzék 

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2022 (november)

Terjedelem

434 oldal

Termékkategóriák

Kosár