Ne lépkedjünk tojásokon – Szülők könyve

3.990 Ft

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: ISBN 978-615-5981-78-4 Kategóriák: , ,

Randi Kreger, Christine Adamec, Dr. Daniel S. Lobel

Fordította: Ruzsa Kata

"Segítheted úgy a borderline személyiségzavarral élő gyerekedet – akárhány éves is –, hogy nem adod fel a saját életedet"

Ha a gyereked borderline személyiségzavarral (BPD-vel) él, nagyon is jól tudod, milyen viselkedési és érzelmi problémák kísérik ezt az állapotot – többek között dührohamok, önsértés, szexuális túlkapások, szerhasználat, öngyilkos viselkedések, fizikai és érzelmi támadások. A más gyereknél bevethető hagyományos nevelési technikák nálatok egyszerűen nem válnak be. De azért vannak stratégiák, amik segíthetnek.
A már klasszikus Ne lépkedjünk tojásokon című köteten alapuló, lényegre törő útmutató hatékony készségeket kínál gyereked zavarának kordában tartásához – a családod épségének biztosítása mellett. Megismerhetsz egy már jól bevált megközelítést, amely segít megérteni gyermeked világát, hogy te is BPD-tudatos szülővé válhass. Való életből merített történeteket és BPD-s gyereket nevelő szülők tanácsait tartalmazza a kötet, de ami a legfontosabb, olyan készségeket sajátíthatsz el belőle, amelyek segítenek a krízishelyzetek kezelésében, a kommunikáció javításában és a működő határok felállításában. Legyen a gyereked 10 vagy 35 éves, a könyv nyújtotta eszközök segítségével boldogabban élhet a családod.
Megtanulod:
Hogyan jelennek meg a BPD tünetei gyermekeknél, serdülőknél és felnőtteknél;
Hogyan bonyolítják a BPD-t a társbetegségek;
Mit tehetsz, ha a gyermeked önsértő vagy öngyilkos viselkedést mutat;
Hogyan segíthetsz a testvéreknek;
Hogyan kereshetsz professzionális kezelést.

 

Tömeg 0,450 kg
Méretek 14 × 21 × 2 cm
Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2023 május

Terjedelem

324 oldal

Termékkategóriák

Kosár