Lelkünk romjai

3.000 Ft

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: ISBN 978-615-5981-87-6 Kategóriák: , , , ,

Orbán Viktor önkényuralma egy pszichológus szemével

Rudas János

A könyv szerzője Rudas János pszichológus és szociálpszichológus (valamint szociológus, filozófus, villamosvezető és anyagmozgató).
A pszichológusi, tréneri és pszichoterápiás szakmákban leginkább három könyvéről ismerik. A Delfi örökösei (eddig nyolc kiadása jelent meg) az önismereti és egyéb csoportok átfogó, komprehenzív kézikönyve,  amelyből több nemzedék tanult. A Javne örökösei (eddig két kiadása jelent meg) szintén összefoglaló könyv, ám sokkal lazább és személyesebb, teletűzdelve szubjektív megjegyzésekkel, megélt történetekkel. A Csoportdinamika viszont monográfi a, amely a csoportvezetés, a csoportpszichoterápia, a tréningek központinak mondható témáját, a csoportdinamika megnyilvánulásait és módszertani kérdéseit foglalja egybe.
Felelős és a közélet iránt érdeklődő értelmiségiként már korábban is elkalandozott a politika (nem a pártpolitika!) világába. Orbán Viktor és Te című kötete 2012-ben jelent meg, majd eltűnt a múlt ködében.
Jelen könyvben a szerző tizenhárom és fél év publicisztikai termését gyűjtötte össze egy kötetbe. A Magyar Narancsban, a Népszava hétvégi mellékletében és a Magyar Hangban megjelent cikkeket ma már elég fárasztó munka visszakeresni. Itt egy helyen olvasgathatja azokat az olvasó. Az írások lényegét ebben foglalhatjuk össze tömören: az Orbán-rezsim, ez a fokozatosan kiépült önkényuralom kritikája pszichológiai, szociálpszichológiai nézőpontból.

 

Oldalszám

300

Kiadás éve

2023

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Termékkategóriák

Kosár