Intimitás, áttétel, viszontáttétel

Original price was: 2.520 Ft.Current price is: 2.015 Ft.

Csak 4 maradt készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: ORI_9789639771116 Kategóriák: ,

A terápiás kapcsolat különböző vonatkozásai a pszichoanalitikus szemlélet tükrében

Bokor Judit, Mészáros Viktória (szerk.)

 

Ez a tíz pszichológiai tanulmányt tartalmazó kötet abban különbözik más hasonló kiadványoktól, hogy az itt publikáló szerzők (Horváth Klára, Tóth Katalin, Borbándi János, Hansjürgens Anna Mária, Mészáros Viktória, Sinkovics Andrea, Bokor Judit, Korbuly Ágnes, Sáray Tímea, Milák Piroska és Holló András) mindannyian gyakorló pszichoterapeuták, akik úgy nyújtanak bepillantást egy-egy, a terápiás kapcsolatokból, azaz mindennapi gyógyító tapasztalatukból származó problémába, hogy közben a témában alkalmazott elméleti, szakirodalmi alapvetéseket, speciális ismereteket is górcső alá vetik – így ezek a szakmai írások nem csak a szűken vett pszichológiai, pszichiátriai (ill. pszichoanalitikai, pszichoterápiás) közeg érdeklődésére tarthatnak számot, hanem a laikus, de nyitott olvasó is kedvtelve gyarapíthatja tudását általuk.

A szépen felépített dolgozatok mindegyike rövid összefoglalóval (absztrakt) indít, melyet a tanulmány – gyakran esetleírásokkal gazdagított – törzsszövege követ. Minden írás végén az adott területhez kapcsolódó irodalom jegyzékét találjuk, valamint egy jegyzetlapot, amelyen saját észrevételeinket vezethetjük. Az elsősorban a terápiás viszony vonatkozásait pszichoanalitikus szemlélet tükrében elemző kötet minden bizonnyal hasznára válik lapozgatójának.

A könyv 2010 elején a Magyar Pszichiátriai Társaságtól Nyírő Gyula díjban részesült. Gratulálunk a szerzőknek és a szerkesztőknek!

Oldalszám

198

Kiadás éve

2008

Termékkategóriák

Kosár