Ikrek a világban

2.900 Ft

Készleten

Cikkszám: ISBN 978-615-5981-03-6 Kategóriák: , , , ,

Életük és az őket övező legendák

Alessandra Piontelli

Az ikrek a világban-t olvashatjuk úgy is, mint egy jó regényt és úgy is, mint jó tudományos megfigyeléseket. Piontelli valami csodálatos képet tár elénk, akárha a hold hozzánk közel eső arcát szemlélnénk. Aztán elvezet minket a sötét oldalra, ahol megpillantjuk magunkat és az emberi természetet – másképp, mint eddig valaha.”
Daniel N. Stern

A pszichoanalízist is tanult pszichiáter-neurológus orvos végzettségű szerző bevezetőjében remekül összefoglalja, hogy miről is szól a könyv:

"Az ikrekről íródott legtöbb könyv viselkedésgenetikával, az ikrek pszichológiájával vagy neveltetésével foglalkozik. Ez a könyv arról szól, hogy a különféle kultúrák, így a fejlett országok is, hogyan bánnak az ikrekkel. Így e könyv az antropológiai, kulturális, orvosi, pszichológiai és személyes tények keveréke. Az érdeklődési területek ilyesfajta vegyítése némiképp szokatlan, és magam is hosszadalmas és körülményes úton jutottam el ide." - írja a szerző.

Egyrészt rendkívül izgalmas utazásban lesz része az olvasónak, másrészt hol megindító, hol szórakoztató, de sokszor megdöbbentő történeteket ismerhetünk meg. Bár a világ gyorsan változik, és ahogy a szerző is írja, "az itt ismertetett események meghatározott időbeli pillanathoz kötődnek", sokat tanulhatunk a különböző kultúrák élethelyzeteinek, szemléletmódjuknak megismeréséből.

Itt megtekinthető az Írók Boltjában tartott könyvbemutató.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2019

Oldalszám

342

Termékkategóriák

Kosár