Ikrek a világban

3.800,00 Ft 2.900,00 Ft

Életük és az őket övező legendák

Alessandra Piontelli

Az ikrek a világban-t olvashatjuk úgy is, mint egy jó regényt és úgy is, mint jó tudományos megfigyeléseket. Piontelli valami csodálatos képet tár elénk, akárha a hold hozzánk közel eső arcát szemlélnénk. Aztán elvezet minket a sötét oldalra, ahol megpillantjuk magunkat és az emberi természetet – másképp, mint eddig valaha.”
Daniel N. Stern

Készleten

Cikkszám: ISBN 978-615-5981-03-6 Kategóriák: , , , ,

A pszichoanalízist is tanult pszichiáter-neurológus orvos végzettségű szerző bevezetőjében remekül összefoglalja, hogy miről is szól a könyv:

“Az ikrekről íródott legtöbb könyv viselkedésgenetikával, az ikrek pszichológiájával vagy neveltetésével foglalkozik. Ez a könyv egyik kategóriába sem illik. Ehelyett arról szól, hogy a különféle kultúrák, így a fejlett országok is, hogyan bánnak az ikrekkel. Így e könyv az antropológiai, kulturális, orvosi, pszichológiai és személyes tények keveréke. Az érdeklődési területek ilyesfajta vegyítése némiképp szokatlan, és magam is hosszadalmas és körülményes úton jutottam el ide.”

Egyrészt rendkívül izgalmas utazásban lesz része az olvasonak, másrészt hol megidító, hol szórakoztató, de sokszor megdöbbentő történeteket ismerhetünk meg. Bár a világ gyorsan változik, és ahogy a szerző is írja, “az itt ismertetett események meghatározott időbeli pillanathoz kötődnek”, sokat tanulhatunk a különböző kultúrák élethelyzeteinek, szemléletmódjuknak megismeréséből.

Itt megtekinthető az Írók Boltjában tartott könyvbemutató.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2019

Oldalszám

342

Érdekelhetnek még…