Behálózott gyermekeink

Original price was: 3.700 Ft.Current price is: 2.960 Ft.

Készleten (utánrendelhető)

Okoseszköz-használat gyermek- és serdülőkorban

Körmendi Attila

A szerző pszichológus, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének egyetemi docense. Fő kutatási területei a viselkedési addikciók, a pszichopátia és a technológiai eszközök fiatalokra gyakorolt hatása. Az okostelefonok serdülőkre gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatásaiért Nemzeti Kiválóság ösztöndíjban részesült. Rendszeresen tart képzéseket szülőknek és pedagógusoknak a technológiai addikciókkal, agresszió- és konfliktuskezeléssel, valamint kiégéssel kapcsolatosan.

Az okoseszközök (okostelefon, tablet stb.) szórakozási és fejlesztési lehetőségeket nyújtanak a fiatalok számára, azonban káros hatásaik is lehetnek: rendszeres és gyakori használatuk függőséget és szociális nehézségeket okozhat, ráadásul a gyermekek életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal is találkozhatnak. Könyvünk célja, hogy összefoglalja azokat a hatásokat, amelyek a fiatalabb korosztályt érik az okoseszközök használatakor. Elsősorban szülők, iskolai és óvodai pedagógusok számára ajánljuk , hogy elősegíthessék a gyermekek és serdülők megfelelő okoseszköz-használatát, csökkenjenek a használattal együtt járó potenciális veszélyek.

Magyarországon kevés könyv foglalkozik a témával, ezt a hiányt pótolva ajánlunk olyan prevenciós (megelőző) módszereket és szabályokat, amelyek csökkenthetik a függőség és a káros hatások kialakulásának a valószínűségét. A napi használati idő korlátozása, a veszélyes tartalmak szűrése, vagy a nem kívánt hatások ellensúlyozása biztonságosabbá teheti az internet- és okoseszköz használatot.

A kötet megjelenését az támogatta.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2023

Terjedelem

130 oldal

Termékkategóriák

Kosár