A világjárvány pszichológiája

Original price was: 3.500 Ft.Current price is: 2.800 Ft.

Készleten (utánrendelhető)

V. Komlósi Annamária, Polonyi Tünde (szerk.)

Katasztrófákban már edzett, és ezért többfajta katasztrófára is jól felkészült világunk 2019 végén olyan terhet kapott a vállára, amire eddig még nem volt példa. A Covid–19 vírus rohamos terjedése és évek óta szűnni nem akaró jelenléte minden ország, és minden egyén életét felbolygatta, méghozzá az élet összes terepén, az egészségügytől a gazdasági életen át a magánélet minden színteréig. A pandémia a döntéshozókat világszerte újabb és újabb kemény kihívások elé állította, ezért a tudománynak is hadrendbe kellett állnia – köztük a pszichológiának is. A pszichológus kutatók már 2020 tavaszától vizsgálni kezdték magának a fertőzésnek és fertőzésveszélynek, továbbá a védekezést szolgáló intézkedéseknek a hatásait az emberek pszichés és fizikai állapotára, a kapcsolataik alakulására, a munkahelyi és oktatási helyzetük változásaira, és az intézkedésekkel kapcsolatos reagálásaikra.
Kötetünk a pandémia sokfajta problémáját feltérképező hazai pszichológiai kutatások gazdag válogatását mutatja be, a szakemberek és a laikus érdeklődő olvasók számára egyaránt figyelmet érdemlő stílusban.
A pandémia hatásainak bemutatásával arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy világunkban szokatlanul intenzív változások zajlanak, amelyeket azonban kellő tudatossággal és konstruktív összefogással kezelni tudna az emberiség.

A kötet megjelenését az támogatta.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2022 (augusztus)

Terjedelem

176 oldal

Termékkategóriák

Kosár