A spontaneitás hatalma

2.800 Ft

Készleten

Cikkszám: ISBN 978-963-544-286-7 Kategóriák: ,

Az art brut hazai mesterei II.

A spontaneitás hatalma című kötet a Moravcsik Alapítvány hagyományainak megfelelően lehetőséget nyújt a hazai art brut és outsider art művészeknek és műhelyeknek a bemutatkozásra a szélesebb nyilvánosság előtt. A kiadvány nem előzmény nélküli: épp 10 évvel ezelőtt, a Magyar Pszichiátriai Társaság tiszteletére, megalapításának 30. évfordulójára készült az akkori kötet, hasonló tematikát követve, szintén a Moravcsik Alapítvány gondozásában. A most megjelent könyv azonban nagyságrendekkel magasabb minőséget képvisel.

Ahogy a kötet előszavát jegyző dr. Gerevich József fogalmazott: „Ösztönös, naiv, képzetlen, magukat legtöbbször művésznek sem tartó emberek az idők végezete óta igyekeznek felvillanyozni a hétköznapjaikat, megörvendeztetni szeretteiket, rajzlapon, vásznon, rímekben, zenei motívumok dúdolásával rácsodálkozni a világra.” A művészet értékteremtő erejének nagy szerep jut a rehabilitációban, a pszichiátriai betegségekkel élők számára lehetőséget biztosít kifejezni magukat, hozzájárul ahhoz, hogy stabilizálódjanak.

Az alapítvány felhívására 11 intézményből érkeztek be művek, minden helyi műhelyből a legtehetségesebbektől. A szakmai válogatást követően összesen 29 alkotó 57 műve került be a könyvbe.

Kiadás éve

2020

Terjedelem

88 oldal

Kötészet

Keménytáblás

Termékkategóriák

Kosár