A spiritualitás pszichológiája

Original price was: 3.675 Ft.Current price is: 2.940 Ft.

Csak 1 maradt készleten

Cikkszám: ORI_9786155443916 Kategóriák: , ,

Anton A. Bucher

Az elmúlt években a „spiritualitás” fogalma elképesztő karriert futott be mind elterjedését, mind jelentésének bővülését tekintve. Utóbbi akár addig a megfogalmazásig is kiterjedhet, hogy „a spiritualitás mindaz, ami körülvesz bennünket”. Járványszerűen terjedt el az angolszász világból – ahol a „spiritualitás” kifejezés már régóta a köznyelv része volt –, Európa-szerte és az egész világon egyfajta „spirituális forradalomként” söpörve végig.

Nincs olyan jelensége az életnek, amely ne volna spiritualitással átitatott: ilyen a beteggondozás, az orvostudomány, a nevelés, a pszichoterápia vagy a munka világa. Még az evolúció legbonyolultabb vívmánya, az emberi agy is „spirituális”. Éppúgy beszélhetünk a hegyi kerékpározás, a vegetáriánus életmód vagy a szexualitás spirituális vonatkozásairól, amit évszázadokon keresztül a spiritualitás kiegészítőjének tekintettek.
Könyvünk megpróbál átkelni Szkülla és Kharübdisz között. Igyekszik alátámasztani, hogy az emberek olyan rendkívüli élményeket is átélhetnek, amelyeket spirituálisnak tartanak. A valóság több annál, mint amit szabványos mérőeszközökkel, például kérdőívekkel megragadhatunk. Ezt támasztja alá az az amerikai pszichológusok által összeállított, szokatlan élményekről szóló tanulmánygyűjtemény is, amelyben nem csak a spiritualitás „magvát” jelentő misztikus tapasztalatok kaptak helyet, hanem még a földönkívüliekkel való találkozások is szerepelnek benne. A pszichológusok feladata az is, hogy ezeket az élményeket leírják, értelmezzék, megmagyarázzák, és összefüggésbe hozzák más változókkal.

Kötészet

Puhatáblás, ragasztott

Kiadás éve

2018

Oldalszám

300

Termékkategóriák

Kosár