A pszichoszomatikus orvoslás klinikai kézikönyve

2.500 Ft

Elfogyott

Cikkszám: ISBN: 9789638698797 Kategóriák: ,

Útmutató a konzultációs-kapcsolati pszichiátriához

Michael G. Wise, James R. Rundell

 

A Magyarországon hiánypótló kötet sűrítve foglalják össze azokat a gyakorlati tudnivalókat, amelyek a pszichoszomatikus orvoslás napi rutinjában előkerülnek. A könyv nem a klasszikus pszichoszomatika talaján áll, más az értelmezése – inkább a szomatikus orvoslás és a pszichiátriai kapcsolatát hangsúlyozó konzultációs-kapcsolati pszichiátria teendõit fogja össze. Ez a terület tehát természeténél fogva „pszichoszomatikus”, mert a test és lélek együttes gyógyításának hétköznapjait jelenti.

Nagy előnye a kötetnek, hogy az ismeretek igen didaktikus formában olvashatók benne. Sokat segítenek a világos táblázatok, jó támpontokat nyújtanak az ajánlott irodalmi források. Mindazok a témakörök érintve vannak, amelyek a legkülönbözőbb testi betegségek esetén nehézséget okozhatnak a gyakorló klinikus számára, a fájdalomtól a bioetikai kérdésekig, vagy a költséghatékonyság szempontjaitól a farmako- és pszichoterápia ötvözéséig.

A kitűnő, pragmatikus kötet hasznos segítsége a gyakorló pszichiátereknek, szakorvosjelölteknek, de a legkülönbözőbb orvosi szakterületek képviselőinek is.

Oldalszám

341

Kiadás éve

2007

Termékkategóriák

Kosár